OVER ONS

FC Zaanstad heeft de ambitie om een stabiele voetbalclub te worden, waarbij er constant ruimte is voor innovatie en verbetering op grond van sport, voeding en leefstijl. Binnen de club staan de aspecten respect, strijd en discipline centraal, maar ook plezier en creativiteit staan bij ons hoog in het vaandel. Het doel is om competitief zo hoog mogelijk te spelen met talentvolle (straat)voetballers uit de omgeving. De club kijkt altijd naar de toekomst en denkt aan de lange termijn.

Prestaties

Na een succesvolle periode op het veld is FC Zaanstad in het seizoen 2016/2017 onder dezelfde naam gestart als zaalvoetbalclub. Dit resulteerde gelijk in twee enthousiaste teams met talentvolle spelers uit Zaanstad, die het veld voetbal combineren met zaalvoetbal. De eerste twee seizoenen zijn tot nog toe erg succesvol gebleken. Het eerste seizoen 2016/2017 werd door zowel het eerste team in de hoofdklasse, als het tweede team in de 1e klasse gestreden om het kampioenschap. Dit is helaas met beide teams net niet gelukt.

 

Het seizoen 2017/2018 speelde zowel FC Zaanstad 1 als FC Zaanstad 2 in de hoofdklasse van de Zaanse koepel competitie. Aan het einde van het seizoen stonden zij op plaats 1 en 2. Beide teams samen scoorde meer dan 300 doelpunten.

Reden genoeg om vanaf seizoen 2018/2019 deel te nemen aan de KNVB competitie, te beginnen in de 2e klasse. Het eerste seizoen werd direct nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse afgedwongen. Helaas strandde het team in de tweede ronde. Het huidige seizoen verloopt vooralsnog erg goed. Na 13 wedstrijden staat FC Zaanstad met 33 punten op de eerste plaats. 

 

Toekomst

Voor het seizoen 2020/2021 heeft het bestuur de ambitie om met drie teams uit te komen in de KNVB competitie. De selectie word uitgebreid naar twee teams en het derde team wordt een doven team. Dit team zal ook 3 keer per jaar binnen de KNDSB wedstrijden spelen voor het landskampioenschap.

Daarnaast houdt de club selectietrainingen om jeugd te selecteren voor de jeugdteams O13/O15/O17 volgend seizoen.

Om door te groeien als club hebben wij natuurlijk sponsoren en vrijwilligers nodig. Daarom zijn wij altijd op zoek naar versterking. Heb jij interesse om de club te ondersteunen als scheidsrechter, speler, coach, trainer, bestuurslid, sponsor of gewoon vrijwilliger? Neem dan nu contact met ons op via het contactformulier op de website.

Scroll naar boven