Strijd, Discipline en Respect

FC Zaanstad

onder 17

Brandley Mack-olien Kuwas is a Curaçaoan professional footballer who currently plays as an attacking midfielder for Al Nasr in the UAE Pro-League and the Curaçao national team

kuwas1

Team Brandley Kuwas

Kuwas (26) speelde in de jeugdopleiding van AZ, maar belandde uiteindelijk weer bij de amateurclub waar het allemaal begon, Hellas Sport in Zaandam. Vervolgens ging hij spelen voor tweedeklasser KFC, waar hij uiteindelijk werd gescout door FC Volendam op 20-jarige leeftijd.

Bij FC Volendam produceerde hij 15 goals en 26 assists in drie seizoenen, wat hem een transfer opleverde naar de Eredivisie. Na één seizoen bij Excelsior te hebben gespeeld kwam hij in 2016 bij Heracles Almelo terecht.

Hij geeft zichzelf nog vijf jaar als profvoetballer. „Als mijn carrière daarna voorbij is, ben ik niet meer relevant. Als het dan op een dag minder goed met me gaat, komt niemand me redden. Ik moet mezelf redden, dat kan ik op deze manier doen.” Hij knikt: „Ja, ik kan mezelf wel binnen spelen daar. Ik weet waar ik vandaan kom, dat vergeet ik natuurlijk nooit. Mijn moeder heeft altijd gestreden om me alles te geven. Ik zie haar nog staan langs de lijn van het voetbalveld, in de sneeuw en de kou”, zegt de international van Curacao.

Op 22 maart 2017 maakte Kuwas zijn debuut voor de nationale ploeg van Curaçao. Hij verzorgde in Willemstad de assist bij een doelpunt van Felitciano Zschusschen in een oefenwedstrijd tegen El Salvador (1-1). Kuwas was eerder in beeld bij het Nederlands elftal. Hij voerde in 2016 een gesprek met bondscoach Danny Blind , maar tot een selectie voor Oranje kwam het niet.

FC Zaanstad

De connectie tussen Brandley Kuwas en FC Zaanstad is een diep gewortelde. Zowel voor onze voorzitter en oprichter Alan Montano, als voor clubmanager en mede-oprichter Chiel Damen. Brandley was met zijn talent al op jonge leeftijd dagelijks te vinden op de straten en veldjes in Hofwijk en Kogerveld waar onze voorzitter ook opgroeide. Hij was zelf getuige van het uitzonderlijke talent van Kuwas. Chiel en Brandley zijn beiden geboren in ’92 en kwamen elkaar vanaf de F-pupillen regelmatig tegen op het voetbalveld. Na zijn periode bij AZ kwam Kuwas terug op de Zaanse velden en werd hij na een tussenjaar bij Hellas Sport in 2008 teamgenoot van Chiel bij KFC. In deze mooie periode hebben zij ook gezamenlijk in de zaal gespeeld. Vanaf 2010 ging Brandley zijn carrière opwaarts richting KFC 1 en op dat moment hebben beide oprichters de blauwdruk van FC Zaanstad gerealiseerd. Na een tussenperiode heeft FC Zaanstad in 2015 de stap naar het zaalvoetbal gemaakt en bij de eerste wedstrijd was Brandley Kuwas aanwezig (zie foto).

Sen Roodenburg

Duncan Porter

Tristan Galice

Colin Piekaar

Ryan Rakotosoely

Sander Azier

Imrane Lemriri

Elmo Pieters

Jeremy Veerman

Tony Mikhail

Marouane Naitrrani

Scroll naar top