Voorbeschouwing; We zijn weer begonnen!

De winterstop zit er weer op en de competitie staat weer op het punt van beginnen. Vorige week zouden twee van onze teams de Koepel competitie alweer hervatten. Dat gebeurde niet. De ene tegenstander vergat helaas de teamtas en de andere tegenstander vergat te betalen en zijn uit de competitie gehaald door de Zaanse Koepel vereniging.. Maandag speelde dames 2 de eerste wedstrijd. Dit eindigde in en 3-3 gelijkspel. Aan het einde van de maand wordt de dames opnieuw ingedeeld en zullen de beste teams van de competities tegen elkaar spelen.

Veel talent bij de dames

Even een kleine terugblik op het eerste seizoenshelft. In de Koepelcompetitie hadden alle teams een lastige start. De meeste wedstrijden werden verloren. Dames 2 begon echter sterk en stonden enige tijd zelfs bovenaan. Toch netjes voor – op drie dames na – een nieuw team. Dames 1 is een geheel nieuw en erg talentvol team. De meeste dames spelen samen op het veld bij zvv Zaandijk. Het team beschikt over een aantal technisch goede talenten, dat samen met enkele ervaren krachten een leuk team vormt. Helaas is aanvoerder Whitney vroeg in het seizoen geblesseerd geraakt. Het team is door de Koepel direct in de sterkte poule ingedeeld. In de eerste wedstrijden hadden de meeste speelsters nog wat moeite met de ervaren tegenstanders en het totaal andere spelletje. Toch wisten het team 10 punten te halen, waarbij het team een aantal wedstrijden eigenlijk meer punten verdiende.

 

Heren teams in de koepel

De heren 2 en 3 begonnen ook stroef aan het seizoen en strijden samen om de 3e plaats in de hoofdklasse van de koepel. Er is een team dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Wat de competitie niet zo spannend meer maakt. Ook is er een team weggevallen in de winterstop, wat het totaal aantal teams op 7 brengt. Heren 4 had de laatste wedstrijden voor de winterstop een goede fase. Van de laatste 6 wedstrijden werden er 5 gewonnen. Dit moest ook wel na een minder begin en een gewonnen wedstrijd die werd teruggedraaid naar -1 punt en een 0-3 verlies. Er zit genoeg talent in het team. Dat blijkt ook uit de invalbeurten van Abdel en Mo in het 1e dit seizoen. Abdel heeft 7 goals gescoord in 3 invalbeurten.

 

Op naar het kampioenschap!

Dan FC Zaanstad 1. Na een stroef begin van de competitie met twee nipte nederlagen begon ons vlaggenschip te draaien waarna de resterende negen wedstrijden van de eerste seizoenshelft allemaal werden gewonnen. Hiermee staat het team dan ook stevig op de eerste plaats met zes punten voorsprong op de vier nummers 2 van de competitie. Het team is dan ook niet van plan om dit nog uit handen te geven in het restant van de competitie. In de winterstop zijn er nog enkele versterkingen bijgekomen, dus dat belooft nog meer spektakel. We beginnen de tweede seizoenshelft met een wedstrijd tegen de nummer 11, HBOK. In deze wedstrijd hopen onze we weer een stap richting het kampioenschap te zetten. De 10-3 en 0-9 overwinning in de afgelopen twee wedstrijden belooft wat voor deze wedstrijd, dus eigenlijk mag je deze wedstrijd als toeschouwer niet missen. Kom dus allemaal vrijdag 17 januari om 21:20 naar sporthal Zaanstad-Zuid om onze 🦁🦁 in actie te zien!

Jullion Legito komt de club per direct versterken!

Scroll naar boven