OVER ONS

FC Zaanstad heeft de ambitie om een stabiele voetbalclub te worden, waarbij er constant ruimte is voor innovatie en verbetering op grond van sport, voeding en leefstijl. Binnen de club staan de aspecten respect, strijd en discipline centraal, maar ook plezier en creativiteit staan bij ons hoog in het vaandel. Het doel is om competitief zo hoog mogelijk te spelen met talentvolle (straat)voetballers uit de omgeving. De club kijkt altijd naar de toekomst en denkt aan de lange termijn.

Prestaties

Na een succesvolle periode op het veld is FC Zaanstad in het seizoen 2016/2017 onder dezelfde naam gestart als zaalvoetbalclub. Dit resulteerde gelijk in twee enthousiaste teams met talentvolle spelers uit Zaanstad, die het veld voetbal combineren met zaalvoetbal. De eerste twee seizoenen zijn tot nog toe erg succesvol gebleken. Het eerste seizoen 2016/2017 werd door zowel het eerste team in de hoofdklasse, als het tweede team in de 1e klasse gestreden om het kampioenschap. Dit is helaas met beide teams net niet gelukt.

In het seizoen 2017/2018 draaiden beide teams boven in de hoofdklasse van de Koepel competitie mee om het kampioenschap. Uiteindelijk is FC ZS 1 kampioen geworden. FC ZS 2 was nog lang in de race om het kampioenschap, maar eindigde op een mooie tweede plaats. Het seizoen 2018/2019 was het debuut seizoen in de KNVB 2e klasse. FC ZS 1 behaalde een periode titel, waardoor er direct voor promotie naar de 1e klasse werd gespeeld. Helaas werden zij daarin vroegtijdig uitgeschakeld. Dit seizoen komen zij wederom uit in de 2e klasse.

Toekomst

Voor het seizoen 2020/2021 heeft het bestuur de ambitie om met drie teams uit te komen in de KNVB competitie. De selectie word uitgebreid naar twee teams en het derde team wordt een doven team. Dit team zal ook 3 keer per jaar binnen de KNDSB wedstrijden spelen voor het landskampioenschap.

Daarnaast houdt de club selectietrainingen om jeugd te selecteren voor de jeugdteams O13/O15/O17 volgend seizoen.

Om door te groeien als club hebben wij natuurlijk sponsoren en vrijwilligers nodig. Daarom zijn wij altijd op zoek naar versterking. Heb jij interesse om de club te ondersteunen als scheidsrechter, speler, coach, trainer, bestuurslid, sponsor of gewoon vrijwilliger? Neem dan nu contact met ons op via het contactformulier op de website.

Scroll naar top