FC Zaanstad maakt tweede internationale stap in dovensport

Vandaag is het zover! We trappen de reis naar de Deaf Champions League in Zweden af met een crowdfunding actie. We zijn trots dat wij voor de tweede keer een buitenlands avontuur aangaan en de club groter op de kaart kunnen zetten. Om deze grote stap te kunnen maken hebben we jouw hulp nodig. Wil je weten hoe je een steentje kan bijdragen lees dan verder of ga meteen naar onze website.

De Deaf Champions League is een competitie waarin de beste doven zaalvoetbal teams van Europa strijden met elkaar om uit te maken wie de beste is. Wij zijn verheugd om te kunnen zeggen dat wij ons in het eerste seizoen van de doventak direct hebben weten te plaatsen voor de DCL door kampioen van Nederland te worden. Wij kijken ernaar uit om ons in de week van 11 tot en met 18 februari 2023 in Zweden te kunnen meten met de sterkste doventeams van Europa.

We kijken terug op een succesvolle en leerzame eerste deelname aan de DCL met de jeugd. Van onze deelname aan de DCL onder 21 jaar is er een documentaire gemaakt die we binnenkort met je gaan delen. Eerst willen we je aandacht vragen voor deze actie, want met jouw hulp kun je verschil maken en bijdragen aan een stuk Zaanse sportgeschiedenis. 

 

Naast het landskampioenschap weten de heren begin november dit jaar de Supercup te veroveren in Arnhem! De Supercup is een strijd tussen de kampioen van Nederland en de huidige bekerhouder. Omdat we vorig jaar de beker hebben gewonnen speelden we tegen het team dat tweede is geworden in de competitie. Een hele goede prestatie van onze heren!

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om het team verder klaar te stomen voor de wedstrijden in Zweden. We houden ons bezig met de crowdfunding, maar ook de online promotie, pers en natuurlijk de trainingen en strategie besprekingen. Alle ervaring, kennis en expertise wordt ingezet om het maximale uit deze unieke kans te halen. 

Wist je dat FC Zaanstad op dit moment de enige horende vereniging in Nederland is met zo een enorme doven community en spelersaantal? FC Zaanstad telt meer dan 40 leden die doof of slechthorend zijn. Dit is een unicum voor Zaanstad en daarom doen we ons best om zo veel mogelijk Zaankanters hiervan op de hoogte te brengen. Wil jij ons hierbij helpen? Je kunt ervoor kiezen om door direct donatie te doen of dit bericht te delen met je naasten. Hiermee help je ons dichterbij ons einddoel te komen, namelijk Europees kampioen worden. 

Scroll naar boven