ZAALVOETBALLERS DIT SEIZOEN VERPLICHT OM SCHEENBESCHERMERS TE DRAGEN

Vanwege een wijziging in de spelregels is het voor zaalvoetballers die deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden vanaf de start van het seizoen 2021/’22 verplicht scheenbeschermers te dragen. Dit geldt voor alle competities, van de Eredivisie tot aan de Veteranenklasse, vrouwen, mannen en jeugd.

Koepel teams niet verplicht!

De Koepel Zaalvoetbal Zaanstad neemt de spelregel wijziging van de KNVB niet over. Het wordt niet verplicht om met scheenbeschermers te spelen binnen de competities georganiseerd door de KZZ.

Waarom deze aanpassing?

De spelregels in het zaalvoetbal zijn vanaf het begin van dit decennium onderhevig aan veranderingen die op veel vlakken gelijklopen met de spelregels in het veldvoetbal. Er ontstaat door deze verruiming meer kans op contact tussen de spelers. Als KNVB nemen we daarom de verantwoordelijkheid om de spelers te verplichten zich optimaal te beschermen tegen letsel.

Waar moet je rekening mee houden bij het dragen van scheenbeschermers?

Allereerst moet een scheenbeschermer een zekere vorm van bescherming bieden. Het moet dus van zacht materiaal zijn dat de schok van een trap tegen het scheenbeen moet kunnen opvangen. De scheenbeschermer zelf moet daarnaast volledig bedekt zijn door de kousen van de speler/doelverdediger. Dit betekent dat de lage sokken zoals die nu vaak worden gedragen door de spelers vanaf komend seizoen niet meer toegestaan zijn. Deze sokken worden vervangen door kousen die de scheenbeschermers geheel bedekken.

We begrijpen dat het verplichten van scheenbeschermers bij zaalvoetballers een ingrijpende maatregel is en het even tijd nodig heeft tot de nieuwe maatregel geheel is ingeburgerd. Wij wijzen erop dat scheidsrechters hierop zullen gaan controleren!

Scroll naar boven