FC Zaanstad 1, de stand van zaken 19/20

De eerste vier competitie wedstrijden zitten erop. Het team begint steeds meer vorm aan te nemen. Vanwege blessures en een drukke voorbereiding op het veld hebben veel spelers het begin van de competitie moeten missen. Daardoor is  er tot nu toe al veel gebruik gemaakt van invallers. Gelukkig is gebleken dat de talenten vanuit het 4e goed met het niveau mee kunnen, met name uitblinker Abdel Douich. Het spel tot nu toe is in ieder geval beter dan vorig seizoen.

Verslagen van de eerste competitiewedstrijden:

• De eerste wedstrijd tegen VNS United hadden we het lastig en kwamen in de 1e helft op een 3-0 achterstand te staan. Voor rust kwam gelukkig de aansluiting via de debuterende Nino en Mouad. Na rust maakte Onur de 3-3 en hadden we kansen op de 3-4. Inval keeper Silver maakte ook zij debuut en hield ons een aantal keer op de been. Helaas was hij vlak voor tijd kansloos in de counter, 4-3. In de slotminuten met een man meer wilde de bal er ook niet in en zo eindigde het in een nipt verlies.
      • De tweede wedstrijd thuis leek er lang geen vuiltje aan de lucht. Met bij vlagen goed spel, een 5-3 voorsprong en nog 10 minuten leken de eerste 3 punten binnen te zijn maar Volendam strafte ons drie keer goed af in de counter en won alsnog met 5-6. De goals kwamen van Ozan 3x, Onur en Kevin.
      • Thuis tegen Vedette/Remise, een jonge ploeg die met maar liefst 6 (!!!) wisselspelers naar Zaandam kwamen. Voor de wedstrijd afgesproken om heel compact te staan en te reageren in de counter, zoals wij zelf de afgelopen wedstrijden de deksel op ons neus kregen. Dit pakte goed uit en een zeer goede wedstrijd werd met 5-1 gewonnen. Goals kwamen van Abdel 3x, Ozan en Mo Badra.
      • Het vervolg tegen TOB kwam de maandag daarop volgend uit in Amsterdam. We traden aan met een sterk team met de rentree van Ferry en het debuut van Helmut. Mooie combinaties zorgden weer voor 5 goals. Het hadden er alleen veel meer moeten zijn. Helaas stond de paal een aantal keer in de weg. Wel werden in deze wedstrijd de goals makkelijk weg gegeven, wat ervoor zorgde dat TOB in leven bleef. In de slotminuten werd het zelfs nog even spannend toen de scheidsrechter aan het dwalen was. TOB profiteerde door een corner snel te nemen waar iedereen aan een achterbal dacht, 4-5 wat ook de eindstand bleek. Goals kwamen van Abdel 3x en Nino 2x.
        Mouad – 1 goal
      • Elke wedstrijd kunnen kijkers stemmen op de Man of the Match via Instagram en Voetbal.nl.
        Dit zijn de spelers die tot nu toe zijn verkozen:

VNS United (uit) – Nino van den Heuvel
        Volendam (thuis) – Ozan Timel
        Vedette/Remise (thuis) – Abdel Douich
        TOB (uit) – Abdel Douich

• De 17-jarige Zaandammer Abdel Douich is verkozen tot speler van de maand oktober. Vorig seizoen begon Abdel met zaalvoetbal in het talententeam. In maart maakte hij zijn debuut in Heren 1. Dit seizoen speelt hij wederom in de 1e klasse met het talententeam. Het team heeft veel potentie, maar heeft nog niet altijd het geluk aan zijn zijde. Met twee geweldige hattricks bij de wedstrijden met het 1e heeft Abdel zelfvertrouwen gekweekt. Hopelijk zorgt dit ervoor dat hij het team samen met sterkhouder Mo Badra naar een hogere plek op de ranglijst kan brengen. Wat zeker is, het talent bonkt op de deur en daarmee is Abdel verdient verkozen tot speler van de maand oktober.