KNVB beker

Het seizoen begon met de eerste bekerronde voor FC Zaanstad 1 ,2, 3 en O19-1.

Ons vlaggenschip speelde een goede uitwedstrijd en won met 3-6 van AC Kingdom 2. Doelpunten kwamen van talenten Duncan Poorter (4), Giovanni Rijkschroeff (1) en nieuwkomer Faouzi El Ghazi (1).

FC Zaanstad 2 won knap, met veel invallers en nieuwkomers, met 4-8 van FC Purmerend 1. FC Zaanstad 3 verloor uit met 6-3 van Kolping Boys O19-1.

O19-1 speelde een uitwedstrijd bij Sporting S. De tegenstander was een ervaren ploeg. Zonder wissel maakte ze het Zaanstad lastig in de counter.   Na een 7-7 eindstand nam de thuisploeg de penalty’s beter.

Twee van de vier ploegen nog in de volgende bekerronde, die in oktober gespeeld gaat worden.

FC Zaanstad 1

Het was een zomer vol veranderingen. De club heeft ervoor gekozen om het eerste team naar een hoger plan te tillen. Daarvoor is een team geselecteerd dat open staat om mee te groeien met de ambities. De trainingen samen met de O19-1 zorgen voor meer eenheid tussen het hoogste jeugdteam en de selectie.

De eerste competitiewedstrijd was uit in Hoofddorp tegen RHC 1. Een nog onbekende tegenstander voor onze club. Zaanstad was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de eindstand was in evenwicht, 3-3. Goals kwamen van Faouzi El Ghazi, Giovanni Rijkschroeff en een eigen doelpunt.

De eerste thuiswedstrijd, waar ook het Noord-Hollands Dagblad bij aanwezig was, trof het team een bekende tegenstander. Al twee seizoenen eerder troffen we Volendam 5. Een ervaren team dat net als RHC inzakt en de speelruimte heel klein maakt. Na een mooie wedstrijd, waarin we eigenlijk meer verdiende, kwam Zaanstad toch nog goed weg met de late gelijkmaker van Duncan, 5-5. Doelpuntenmakers waren Duncan Poorter (4) en Meachel Honoly.

Na twee gelijke spelen moest de maand worden afgesloten met de eerste competitie overwinning. Uit bij DEVO’58 werd er overtuigend met 2-4 gewonnen. Doelpunten kwamen van de goed spelende invaller Chardell Karg (2), Micha Rutumalessy en Duncan Poorter. Smet op de overwinning was het uitvallen van Faouzi met een knie blessure.

Speler van de maand: Duncan Poorter

Met 9 goals in de eerste 4 wedstrijden is de rappe aanvaller erg belangrijk voor de ploeg.

Scroll naar boven