Over ons

Organisatie

FC Zaanstad heeft de ambitie om een stabiele voetbalclub te worden, waarbij er constant ruimte is voor innovatie en verbetering op grond van sport, voeding en leefstijl. Binnen de club staan de aspecten respect, strijd en discipline centraal, maar ook plezier en creativiteit staan bij ons hoog in het vaandel. 

Het doel is om competitief zo hoog mogelijk te spelen met talentvolle (straat)voetballers uit de omgeving. De club kijkt altijd naar de toekomst en denkt aan de lange termijn.

1658573_739772232729470_689022006_o

Prestaties

Na een succesvolle periode op het veld is FC Zaanstad in het seizoen 2016/2017 onder dezelfde naam gestart als zaalvoetbalclub. Dit resulteerde gelijk in twee enthousiaste teams met talentvolle spelers uit Zaanstad, die het veld voetbal combineren met zaalvoetbal. De eerste twee seizoenen zijn tot nog toe erg succesvol gebleken. Het eerste seizoen 2016/2017 werd door zowel het eerste team in de hoofdklasse, als het tweede team in de 1e klasse gestreden om het kampioenschap. Dit is helaas met beide teams net niet gelukt.

Het seizoen 2017/2018 speelde zowel FC Zaanstad 1 als FC Zaanstad 2 in de hoofdklasse van de Zaanse koepel competitie. Aan het einde van het seizoen stonden zij op plaats 1 en 2. Beide teams samen scoorde meer dan 300 doelpunten.

Toekomst

Voor het seizoen 2020/2021 heeft het bestuur de ambitie om met drie teams uit te komen in de KNVB competitie. De selectie word uitgebreid naar twee teams en het derde team wordt een doven team. Dit team zal ook 3 keer per jaar binnen de KNDSB wedstrijden spelen voor het landskampioenschap.

Daarnaast houdt de club selectietrainingen om jeugd te selecteren voor de jeugdteams O13/O15/O17 volgend seizoen.

Om door te groeien als club hebben wij natuurlijk sponsoren en vrijwilligers nodig. Daarom zijn wij altijd op zoek naar versterking. Heb jij interesse om de club te ondersteunen als scheidsrechter, speler, coach, trainer, bestuurslid, sponsor of gewoon vrijwilliger? Neem dan nu contact met ons op via het contactformulier op de website.

BESTUUR

Alan Lin

Voorzitter

Al ruim 20 jaar jongeren werker. Evenementen georganiseerd. Oprichter van Stichting ZSAlliance in 2011, mede oprichter van het project FC Zaanstad in 2010.

Chiel Damen

Secretaris

20 jaar voetbalervaring bij o.a. KFC en Fortuna Wormerveer, waarvan 10 jaar als trainer. Als vrijwilliger betrokken bij de oprichting van stichting ZSAlliance en mede oprichter van het project FC Zaanstad in 2010.

Alex Alvarez

Penningmeester

Sinds 2010 betrokken bij FC Zaanstad. Met zijn administratieve achtergrond en visie een gewaardeerde kracht bij de club.

Tom van der Lip

Sponsorzaken

Betrokken bij FC Zaanstad sinds 2010

Ambassadeur

Als voormalig speler van FC Zaanstad op zowel het veld als in de zaal heeft Jonna zelf bijgedragen aan het succes van de afgelopen jaren. Door zijn succes als artiest kan hij helaas niet meer uitkomen voor de club, maar als ambassadeur is Jonna van grote waarde voor de trotse club van de stad.

Partners

Scroll naar top