Respect, Strijd, Discipline.

FC Zaanstad

JO19-1 | Topklasse KNVB

Team Kuwas

Brandley Kuwas is de kersverse ambassadeur van FC Zaanstad! De komende twee jaar is hij verbonden aan de jeugdopleiding van de club.

Kuwas (26) speelde in de jeugdopleiding van AZ, maar belandde uiteindelijk weer bij de amateurclub waar het allemaal begon, Hellas Sport in Zaandam. Vervolgens ging hij spelen voor tweedeklasser KFC, waar hij uiteindelijk werd gescout door FC Volendam op 20-jarige leeftijd.

Bij FC Volendam produceerde hij 15 goals en 26 assists in drie seizoenen, wat hem een transfer opleverde naar de Eredivisie. Na één seizoen bij Excelsior te hebben gespeeld kwam hij in 2016 bij Heracles Almelo terecht.

Hij geeft zichzelf nog vijf jaar als profvoetballer. „Als mijn carrière daarna voorbij is, ben ik niet meer relevant. Als het dan op een dag minder goed met me gaat, komt niemand me redden. Ik moet mezelf redden, dat kan ik op deze manier doen.” Hij knikt: „Ja, ik kan mezelf wel binnen spelen daar. Ik weet waar ik vandaan kom, dat vergeet ik natuurlijk nooit. Mijn moeder heeft altijd gestreden om me alles te geven. Ik zie haar nog staan langs de lijn van het voetbalveld, in de sneeuw en de kou”, zegt de international van Curacao.

Op 22 maart 2017 maakte Kuwas zijn debuut voor de nationale ploeg van Curaçao. Hij verzorgde in Willemstad de assist bij een doelpunt van Felitciano Zschusschen in een oefenwedstrijd tegen El Salvador (1-1). Kuwas was eerder in beeld bij het Nederlands elftal. Hij voerde in 2016 een gesprek met bondscoach Danny Blind, maar tot een selectie voor Oranje kwam het helaas niet.

Sen Roodenburg

Bjorn van Rijnbach

Jeremy Veerman

Giovanni Rijkschroeff

Semy Dirven

Duncan Porter

Ryan Rakotosoely

Tristan Galice

Elmo Pieters

Amin Bouakil

Scroll naar boven